Lumineers (естетски фасети )

За разлика од традиционалните фасети и ламинати, за кои е потребно состругување, анестезија, привремени надоместоци и при кои имаме неповратно губење на забна супстанца, LUMINEERS ни нудат револуционерна метода  за првпат во историјат а на стоматологијата – КОМПЛЕТНО РЕВЕРЗИБИЛНА метода!!! Тоа значи дека ова е единствената постапка за која после неколку години може да се предомислите и да ја вратите старата насмевка назад. Праксата сепак покажала дека ниеден LUMINEERS пациент не посакал да го врати стариот изглед назад:)

Со цел да постигнеме максимална естетика, модерната стоматологија развива се повеке технологии кои ја зачувуваат природната забна супстанца.  При влегувањето во ЕТЕРНАдент, нашиот тим стои на располагање за да се разгледа целосно естетскот аспект на забите во рамката на насмевката и насмевката во рамката на лицето. Сеопфатниот пристап  во креирањето на новата насмевка е секогаш опција која може да ја добиете на ваше барање. Притоа со цел да постигнеме МИНИМАЛНА ИНВАЗИВНОСТ естетските реконструкции се изведуваат со најмало можно оштетување на забите.

LUMINEERS се брендиран производ, тоа се фасети кои се произведуваат само од патентран CERINATE порцелан од лиценцирана LUMINEERS лабораторија!

Секој пациент заедно со LUMINEERS добива и сертификат од ДенМат дека го носи токму тој производ заедно со писмена  5 годишна гаранција од ДенМат!

LUMINEERS се единствените естетски фасети кои се поддржани со 30 годишни клинички студии и покажале 100% успех!

Пред да се одлучите за LUMINEERS можете да добиете приказ за тоа како ќе изгледате со новата насмевка  – на слика или со специјална восочна метода! Прашајте го вашиот стоматолог за овие опции! Исто така можете да добиете приказ од други случаи со ПРЕД и ПОТОА фотографии. За искуствата на други Луминеерс пациенти можете да прочитате тука!

ЕТЕРНАдент е првиот центар во регионот кој започна да ги применува LUMINEERS, а во последните 3 години ЕТЕРНАдент и Др. Ана Бундалевска како лиценциран предавач за LUMINEERS, овозможуваат едукација и на други стоматолози за оваа револуционерна техника!

Побарајте бесплатна естетска консултација веднаш на контакт.